Vuurwerk blaast deur uit gevel Doornspijk (day after)

Gepubliceerd op 16 februari 2024 om 12:41

Rond middernacht is er een explosief afgegaan bij een woning aan de Kerkdijk in Doornspijk.

Vandaag doet de Forensische Opsporing onderzoek in en bij de woning. 

De bewoonster is flink geschrokken en durft niet meer thuis te slapen zegt ze. Bij de buren in de straat is de angst inmiddels ook groot geworden. 

Een buurvrouw verteld dat ze heel bang is. Ze hoorde, net als vele andere buren, een harde knal. Ze keek naar buiten en zag nog iemand lopen. 

De dader had een paraplu boven zich gehouden wat te zien is op camera beelden van een camera die aan de gevel van de getroffen woning hangt.

Vermoedelijk gaat het om één of meerdere cobra 6 vuurwerk stukken. Er is op de beelden te zien dat er eerst een flinke vlam was voordat de grote klap komt.

De voordeur knalde daarmee zowat compleet uit z'n voegen. De klap was zo hard dat er door rondvliegende brokstukken zelfs een gat in een slaapkamerdeur boven zit. 

Delen van de voordeur lagen aan de overkant van de weg. 

De bewoonster zegt dat dit al een langlopend conflict is in de familie en ze zegt te weten wie haar zo terroriseert. De reden?

Geen idee zegt ze. Hij (de dader) heeft al eerder uitgesproken dat hij dit gewoon leuk vind en heeft uitspraken gedaan dat ze dood moet.

De politie neemt deze zaak hoog op. Mede omdat dit niet de eerste keer is dat er wat gebeurt bij deze woning. 

Eind december werd het slot dicht gelijmd van de deur en werd er daarna een vuurpijl door de brievenbus gegooid waar brand van kwam in de gang. Een dementerende buurvrouw riep : Ik dacht dat de wereld verging. 

Ook een ander familielid word in Nunspeet geterroriseerd. Ook daar worden brandbare dingen door de brievenbus gegooid. 

De familie is ontdaan en willen dat dit stopt. De politie zet zich hier voor in. Er is vannacht bewijs verzameld wat mee is genomen in een bewijszak. 

De politie is vannacht met een EOD pak de woning binnen gegaan om onderzoek te doen. Ook heeft de politie deze morgen buurtonderzoek gedaan en camera beelden van in de buurt bekeken. 

De politie vraagt dan ook, als er mensen zijn die iets weten, of iets hebben gezien, zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Foto's en video : © Chantal Hulzink 

Video onder de foto's 

De schade is zowel binnen als buiten aanzienlijk 

De politie doet buurtonderzoek

De Forensische Opsporing doet onderzoek

Delen van de voordeur aan de overkant van de straat

Twee weken geleden werd de garagedeur beklad met DEAD