De vakantieperiode, maak het inbrekers niet te makkelijk

Gepubliceerd op 5 juli 2024 om 07:54

De vakantieperiode komt er weer aan, zo ook in Nunspeet en omgeving.

Maak het inbrekers niet te makkelijk. Inbrekers zijn vaak actief in vakantieperiodes omdat vele mensen dan op vakantie gaan. 

Hieronder wat tips om een eventuele inbraak te voorkomen. 

Wanneer je thuis bent, wordt je huis onbewust bewaakt. Wanneer je op pad gaat, valt die "beveiliging" plotseling weg.  Alertheid is daarom geboden, vooral als het buiten langer donker is. Ga je van huis weg? Wees dan extra alert en doe goed je deur goed op slot, je ramen dicht en een lichtje aan. Doe alsof je thuis bent, ongeacht of je een paar uur of een paar weken weggaat. Laat koffiekopjes staan en zorg voor een bewoonde indruk door automatische verlichting. Denk ook aan het tuinhek en de schuur!

Woninginbrekers zijn niet zo selectief als mensen soms denken. In ieder huis is er wel wat te halen en ze kijken er vooral naar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. 90 procent van de inbraken wordt gepleegd door een gelegenheidsinbreker die zijn slag slaat als de kans zich voordoet. Het type huis en moment van de dag doen er voor deze criminelen niet toe.

Je kunt je hiertegen beveiligen en het criminelen een stuk lastiger maken om binnen te komen. Hoe je dat kunt doen laten we zien in een voorlichtingsfilmpje hieronder.

Harm Alarm is de hoofdrolspeler in dit animatiefilmpje. Tevens wordt aan het einde van elk filmpje opgeroepen om bij een verdachte situatie vooral 112 te bellen.

Want 112, daar vang je boeven mee!