Odido, Ben en Simpel al uren uit de lucht (opgelost)

Gepubliceerd op 30 juni 2024 om 14:46

Sinds vanmorgen rond 09:30uur is er een algehele storing met de mobiele netwerken van Odido, Ben en Simpel.

Mensen uit de omgeving van Nunspeet, Harderwijk, Zeewolde melden dat ze niet kunnen bellen en dat er ook geen bereik is met mobiele gegevens zoals internet. 

Hoe lang de storing nog gaat duren is niet bekend. Op de website van Odido staat dat het binnen twee uur opgelost moet zijn, maar deze twee uur zijn al geruime tijd verstreken. 

Update 17:00uur, De storing is verholpen

Heb ik recht op vergoeding bij storing van telefoon, tv of internet?

Werkt uw telefoon, televisie of internet niet door een storing aan het netwerk? Dan heeft u recht op een vergoeding als deze netwerkstoring meer dan 12 uur duurt. Hoeveel u krijgt, hangt af van uw abonnement.

Als een netwerkstoring 12 uur of langer duurt, heeft u recht op een vergoeding. U moet dan wel wonen in het gebied van de storing.

De storing kan ook aan uw apparaat liggen. Controleer daarom bij uw internetaanbieder of telecombedrijf of het om een netwerkstoring gaat. Kijk bijvoorbeeld op de website of bel met de klantenservice.

Vergoeding bij abonnement

Heeft u een abonnement op internet, telefoon en/of televisie? Dan krijgt u 1/30e deel van uw abonnementsgeld terug voor elke dag dat de storing duurt. Voor een storing korter dan 12 uur krijgt u geen vergoeding. Per storing van 12 uur of langer krijgt u minstens € 1.

Rekenvoorbeeld:

U heeft een abonnement van € 60 per maand. 1/30e deel is dus € 2.

Storing duurt 0 tot 12 uur: u heeft geen recht op een vergoeding.

Storing duurt 12 tot 24 uur: u heeft recht op € 2.

Storing duurt 24 uur of langer: u heeft recht op € 2 voor elke nieuwe dag met storing. Het maakt niet uit hoelang de storing van die dag duurt.

Telefoon op afbetaling

Bestaat een deel van uw maandbedrag uit de afbetaling van uw mobiele telefoon? Dan tellen alleen de abonnementskosten mee bij het berekenen van de vergoeding.

Rekenvoorbeeld:

U betaalt in totaal € 40 per maand voor mobiel bellen. Hiervan betaalt u € 30 aan abonnementskosten en € 10 voor de afbetaling van uw mobiele telefoon. Voor de berekening van de vergoeding telt alleen de € 30 abonnementskosten mee. 

Foto 1: Allestoringen.nl

Foto 2: Odido.nl