36-jarige vrouw aangehouden voor verdenking doden eigen baby

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 16:06

Een 36-jarige vrouw uit Lelystad is aan de Horst 38 aangehouden vanwege betrokkenheid bij de dood van haar jonge baby. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie.

Hulporganisaties Veilig Thuis en Within the Family, een interventieteam voor jeugd en gezin, kwamen over de vloer bij de familie.

Veilig Thuis laat in een reactie weten de zaak te kennen maar mag niets zeggen vanuit privacyoverwegingen en omdat het onderzoek van politie en justitie nog loopt. 

De baby was pas 5 maanden oud toen om 06.15 uur in de ochtend van 31 mei massaal de hulpdiensten moesten komen naar het adres waar hij met zijn moeder woont.

Het jongetje moest worden gereanimeerd maar kwam ondanks de medische hulp alsnog te overlijden.

Zijn moeder, A.R., is inmiddels aangehouden als verdachte. Toen de hulpdiensten aankwamen zou het kindje al helemaal blauw zijn geweest en had hij een bloedneusje.

A.R. zou al vaker hebben gedreigd om de baby iets aan te doen. Ze was niet meer samen met de vader van het jongetje, maar wilde toch dat hij nog langs kwam. Als de vader dat weigerde dreigde ze om hun kindje wat aan te doen.

Dat zou in de nacht van 30 op 31 mei dus daadwerkelijk door haar zijn uitgevoerd. Ze zou met opzet op de baby zijn gaan liggen waardoor hij om het leven is gekomen.

Vrienden van de vader van de baby hebben een doneeractie opgezet om hem te helpen met de begrafeniskosten voor zijn kind.

De doneeractie staat onder dit artikel.

Foto's : Stock