Bok vast in hek, vrijwilliger valwild komt helpen

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 09:33

Vanmorgen rond 07:30uur kwam er een melding binnen dat er een bok vast zat tussen de spijlen van een hek aan de Astraweg in Hattem.

Vrijwilliger Richard van Stichting Wildaanrijdingen Nederland werd opgeroepen om het beest te helpen.

Bij aankomst was de verbazing groot, Richard had zelden zo'n grote bok gezien, het was namelijk een zogenoemde 6 ender reebok met flinke stangen (gewei) op zijn kop. 

De bok had waarschijnlijk snachts op de golfbaan gelopen en wilde met zonsopgang weer terug het bos in. Door het hek was geen mogelijkheid, gezien de achterkant van een bok breder is dan de voorkant zegt Richard. 

Hij heeft samen met iemand anders het beest voorzichtig tussen het hek weg gehaald doormiddel van het wegknippen van het kippengaas wat onderin het hek zat, waarna de bok rustig weg liep. 

De bok had geen verwondingen maar had er waarschijnlijk al wel uren gezeten gezien de vele haren die achter bleven aan en bij het hekwerk. Echter was er nergens bloed te vinden. Ook oogde het beest enorm vermoeid wat aangeeft dat het al langere tijd bezig was om los te komen. 

Richard legt uit dat de bok alsnog kan komen te overlijden door de stress. Dat is meer regel dan uitzondering bij dat soort beesten. Die zijn niet opgewassen tegen stress. 

Het was een geslaagde actie, wat te zien is hieronder in het filmpje. 

Stichting Wildaanrijdingen Nederland zoekt nog donateurs. 

Mede dankzij donateurs kunnen dieren gered blijven worden. 

Wilt u ook donateur worden? Dat kan via deze link:

https://www.wildaanrijding.nl/Donateur

Foto's en video: © Richard / SWN