Poging inbraak juwelier Nunspeet

Gepubliceerd op 5 april 2024 om 14:39

Aan de Dorpsstraat in Nunspeet probeerden twee mannen op 24 januari rond 03:40uur in te breken bij juwelier Leusink van Veen.

De mannen kwamen aan met een scooter. Eén van hen droeg een Thuisbezorgd-helm en had zijn gezicht grotendeels afgedekt, waardoor hij onherkenbaar was. De ander droeg een lampje op zijn voorhoofd. Met gereedschappen in hun handen liepen ze naar de winkel toe. Voor de buit die ze hoopten mee te nemen, legden ze alvast bigbags klaar. Vervolgens probeerden ze het rolluik voor de deur open te krijgen, wat niet lukte. Ze waren hun spullen alweer aan het inpakken toen er een politieauto door de aangrenzende straat reed. De agenten in die auto zagen de twee en keerden om. Intussen sprongen de mannen op hun scooter en gingen ervandoor. De agenten zetten de achtervolging in, maar konden niet verder door de paaltjes in het winkelgebied. Toch willen we graag met deze heren praten.

Weet of vermoed je wie het zijn? Neem dan contact met ons op! Bekijk eventueel ook de bewegende beelden in de video van Plaats Delict onderaan deze pagina.

Contact

Geef je tip door via het tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Blijf je liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of ga naar meldmisdaadanoniem.nl. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt en dus niet van de politie. Je hoeft geen gegevens achter te laten en jouw informatie wordt alleen doorgegeven als het op geen enkele manier naar jou te herleiden valt.

Foto's : © Plaats delict en Chantal Hulzink 

Video onder de foto's ( © Plaats Delict / Omroep Gelderland / Politie)