Bewoners slachtoffer van woningoverval Wezep

Gepubliceerd op 4 april 2024 om 12:10

Vannacht rond 03:15uur werd de politie masaal opgeroepen voor een woningoverval aan de Oranjeboomlaan in Wezep.

De bewoner heeft ernstig letsel aan zijn hoofd. Er is een flinke bult te zien, zijn oog is dik, blauw en geel en zijn lippen zijn opgezwollen. 

Dat er flink geweld is gebruikt is wel duidelijk. 

Een buurtbewoonster zegt dat bij haar ook al meermalen geprobeerd is binnen te dringen door vier personen in de holst van de nacht. Bij de vrouw zit de schrik er zo erg in dat ze direct begon te huilen en hoog in emotie zat. 

De schrik in de rest van de buurt zit er ook goed in. Iedereen is alert. 

De politie zoekt getuigen van een woningoverval in Wezep. In de nacht van woensdag 3 op donderdag 4 april drongen meerdere mannen een woning aan de Oranjeboomlaan binnen en mishandelden en bedreigden de twee aanwezige bewoners. Naast tips kunnen eventuele beelden uit de omgeving van groot belang zijn voor het onderzoek.

De melding kwam rond 03.15 uur bij de politie binnen, maar de overval zou zich in het kwartier daarvoor hebben afgespeeld. Er is direct onderzoek ingesteld, maar vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. De politie gaat uit van meerdere verdachten, die in het donker waren gekleed. De overvallers droegen capuchons en zijn in eerste instantie te voet vertrokken.

Mensen uit de omgeving die iets gehoord of gezien hebben, vragen we om contact op te nemen. Ook beeldmateriaal uit de omgeving van de Oranjeboomlaan van voor, tijdens en na de overval is welkom. Denk hierbij aan videodeurbellen, dashcambeelden of beeld van bewakingscamera’s.

Melden kan via het tipformulier of via 0900-8844. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, kan van belang zijn voor het opsporingsonderzoek.

Foto's : © Chantal Hulzink