Vier mannen horen eis voor woningoverval Doornspijk

Gepubliceerd op 19 februari 2024 om 19:38

Vier mannen stonden vandaag voor de rechtbank.

Allen uit Elburg en 't Loo. 16 maart 2023 ging het volledig mis in Doornspijk. Er was schade aan een auto bij één van de mannen en daarop besloten ze met z'n vieren naar het adres naar Doornspijk te gaan die de schade had veroorzaakt. 

De auto eigenaar wilde 1000 euro vergoeding en deze gingen ze met z'n vieren ophalen. Twee mannen bleven in de auto zitten, de andere twee gingen naar binnen.

Van de afhandeling van de verzekeringspapieren kwam niks terrecht.

Het gesprek mondde uit in gescheld en ruzie. Eén van de mannen appt vervolgens de twee andere mannen die nog in de auto zitten te wachten. Deze komen vervolgens ook naar binnen. 

,,Je moet nu het geld geven, anders sla ik al je tanden eruit” gaat over in een gevecht. Schoppen, slaan, en als het slachtoffer op de grond ligt word hij aangevallen met een metalen pijp.

De officier vond het moeilijk te bepalen wie welke rol heeft gehad. Eén man had tijdens verhoor wel toegegeven dat hij onder invloed was van drugs.

De officier ziet het helder en zegt heel duidelijk, een woningoverval met geweld.

Eén van de vier mannen ontkend stellig iets met deze kwestie te maken te hebben, maar hier gaat de officier niet in mee.

De officier van justitie zegt duidelijk, alle vier de heren zijn schuldig. 

De eis is dan ook bij drie van de mannen 18 maanden gevangenisstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk. 

De man die het slachtoffer met een stalen pijp heeft aangevallen krijgt een hogere eis. 20 maanden celstraf waarvan 3 voorwaardelijk. 

De uitspraak is 4 maart.

Foto: stockfoto Hulz Media