Muntenhandel in Garderen overvallen. Eigenaar gaat achter daders aan

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 12:35

Rond 09:55uur is er bij Munthandel Kevelam aan de Speulderweg in Garderen een overval gepleegd.

De daders, die in een donker grijze Ford Puma reden met Duits kenteken, hadden vermoedelijk een afspraak gemaakt bij de muntenhandelaar. 

Volgens omwonenden moet er namelijk een heel protocol gevolgd worden alvorens mensen überhaupt naar binnen kunnen. 

De eigenaar is nadat de daders wilde vluchten achter hun aangegaan. Hij heeft nog met een honkbalknuppel op het voorruit van de auto kunnen slaan waardoor deze kapot ging.

De politie heeft een signalement uitgegeven over de daders. 

Het gaat om een relatief oud stel, de man zou tussen de 60 en 70 jaar zijn en had donkere kleding aan. Hij had een normaal postuur en is tussen de 1,60 en 1,70 meter lang.

De vrouw is tussen de 40 en 50 jaar, heeft lang grijs haar en droeg een lange lila kleurige jurk. Ook droeg ze sportschoenen. Ze heeft een stevig postuur.

Tijdens het vluchten zijn de daders op de Speulderweg bij een afzetting met verkeersregelaars door rood gereden, waarschijnlijk richting de A1 naar Barneveld. Voor zover bekend zijn de verkeersregelaars niet in gevaar geweest. 

Vlak na de overval was de politie snel ter plaatse. Ook een politiehelikopter heeft korte tijd in de lucht rond gevlogen om de daders op te sporen, maar zonder resultaat.

De politie is dus nog op zoek naar hun en rijden dus in een auto met een kapotte voorruit. 

Over de buit kan nog niks gezegd worden. Er is buit gemaakt, maar wat er buit gemaakt is en hoeveel dat is, is nog niet officieel naar buiten gebracht.

De politie adviseert mensen die de auto of het stel zien, niet zelf te handelen maar direct 112 te bellen.

Foto's : Chantal Hulzink