Opmerkelijk: Meerdere panden in brand in Rotterdam na explosie, minstens een gewonde

Gepubliceerd op 30 januari 2024 om 08:09

In verschillende panden aan de Schammenkamp in de Nederlandse stad Rotterdam is na een explosie brand uitgebroken.

Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is er minstens een gewonde.

De brand ontstond doordat een explosie plaatsvond in een auto onder het wooncomplex. Door de kracht van de knal werd de auto uit zijn garagebox geblazen en kwam hij op straat terecht. De auto ligt op zijn zij. 

Het vuur is vervolgens overgeslagen naar het wooncomplex en aangrenzende panden. Tientallen ramen van woningen en gebouwen in de buurt van de brand zijn "gesneuveld". Er zouden twintig woningen onbewoonbaar zijn.

Ook is er zeker een gewonde overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het is niet bekend hoe het slachtoffer eraan toe is.

De explosie was op kilometers afstand te horen. De veiligheidsregio meldt dat er een NL-Alert is verstuurd omdat er veel rook vrijkomt. Mensen wordt gevraagd om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. De politie kan nog niks zeggen over de aard van het incident en onderzoekt wat er is gebeurd.