Uddel veranderd in horror dorp met oud&nieuw

Gepubliceerd op 1 januari 2024 om 05:55

Het jaar 2024 is nog maar even begonnen of de eerste melding komt om 02.37 uur binnen bij de mannen van Brandweer Uddel. Een ongeval met letsel op de A1. De personen waren bij aankomst al uit het voertuig.

Rond 03.45 uur is het opnieuw raak, ditmaal gaan de pagers voor een buitenbrand op de Uddelermeerweg. Het gaat om een aanhanger met afval die in de brand staat.

Om 04.26 uur de derde melding voor deze nacht, een afvalbrand op de Harderwijkerweg. Hier staan twee auto’s in de brand en is de situatie zo onrustig dat de ME de politie komt ondersteunen. De ME wordt hier belaagd met vuurwerk. Er waren veel mensen op de been die uiteengedreven worden door de ME zodat de brandweermensen veilig hun werk konden verrichten. Burgermeester Ton Heerts spreekt vandaag van ‘Een zuur en onbegrijpelijk gebeuren’ in Uddel.

Vervolgens om 05.32 de laatste melding, opnieuw een buitenbrand, ditmaal aan de Staverhul. Wederom een aanhanger die in brand staat. Voor de brandweermannen een drukke 1e nacht van het nieuwe jaar 2024.

(foto's : Brandweer Uddel)