Prettige feestdagen namens burgemeester Blom

Gepubliceerd op 20 december 2023 om 10:03
Nog even en het is kerst. Iedereen geeft op zijn of haar eigen wijze een invulling aan deze bijzondere dagen, waarin vaak de woorden ‘vrede, liefde en hoop’ centraal staan.Voor de één lekker vrij en gezellig eten met familie of vrienden. Voor de ander een feest met een diepere betekenis.

In deze onrustige periode wordt er ook in onze samenleving met bezorgdheid gesproken over de diverse ontwikkelingen, in Nederland en op andere plaatsen in de wereld. Er zijn verschillende meningen en opvattingen. Dat mag, maar laten we daarbij vooral naast elkaar gaan staan en niet tegenover elkaar. Laten we verbinding zoeken en met wederzijds respect het gesprek aangaan, er is echt meer dat ons bindt dan dat ons scheidt.

En dan de jaarwisseling. Traditioneel een gezellige dag die in het teken staat van oliebollen,  carbidschieten, vuurwerk en goede wensen voor het nieuwe jaar. Het hoort erbij. Maar met name het gebruik van zwaar illegaal vuurwerk baart mij zorgen. Inmiddels heeft er een tragisch vuurwerkongeval plaatsgevonden waarbij jongeren gewond zijn geraakt. Ik doe een dringende oproep aan álle jongeren, én hun ouders, laat je niet in met illegaal vuurwerk! Het risico dat er iets  mis gaat bij het afsteken is altijd aanwezig, dat hebben we inmiddels gezien. Om van de risico’s van de opslag van zwaar illegaal vuurwerk in huis maar niet te spreken. Gezien de grote risico’s hiervan is het echt belangrijk om het te melden wanneer je weet dat ergens door vuurwerkopslag een gevaarlijke situatie voor de buren en de omgeving ontstaat. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Ten slotte attendeer ik u graag op de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, op maandag 8 januari 2024, van 19.30 tot 21.30 uur in het Elspeetse Kulturhus. Het is altijd een gezellige bijeenkomst waar we met inwoners, ondernemers en verenigingen op informele wijze symbolisch het nieuwe jaar samen beginnen. Iedereen is van harte welkom.

Ik wens u allen prettige kerstdagen en een veilige en gezellige jaarwisseling.

Uw burgemeester,
Céline Blom.