Open dag Scouting Nunspeet

Gepubliceerd op 19 december 2023 om 18:32

Scouting Nunspeet organiseert op de eerste zaterdag van januari een open Dag. De vereniging viert dan gezamenlijk het nieuwe jaar en nodigt daarvoor de

inwoners van de gemeente Nunspeet en omstreken uit om mee te vieren. De activiteiten vinden plaats tussen 13.30 en 16.00 uur bij Bram’s Troephuis (Zandenboslaan 80, Nunspeet).

Nunspeet kent al sinds 1930 een scoutingvereniging. De groep in Nunspeet is een samenvoeging van twee groepen: Bram IJzerman, met een clubhuis aan de Zandenboslaan, en Guithégro, met een clubhuis aan de Elspeterweg. Sinds 2010 gaan zij samen verder onder de naam Scouting Nunspeet.
Elke zaterdag vindt bij beide locaties het scoutingspel plaats voor diverse leeftijdsgroepen.


De jongste groep begint al vanaf 5 jaar. Andere leeftijdscategorieën zijn: 7-10 jaar, 11-14j aar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. De activiteiten zijn zeer uiteenlopend. Natuurlijk wordt er geleerd hoe je vuur kunt maken en je hutten bouwt, maar ook creativiteit, sport & spel ens amenwerking zijn belangrijke elementen binnen het scoutingspel. Zo staat er elke week een nieuwe uitdaging op het programma.


Altijd al eens willen weten wat je bij Scouting doet of wil je weten of Scouting iets voor jou is?
Kom naar de Open Dag op zaterdag 6 januari. Op deze middag viert de vereniging het nieuwe jaar met feestelijke outdoor activiteiten, variërend van laagdrempelige spelletjes tot leuke scoutingtechnieken.

Het thema van deze middag is ‘Vliegend het nieuwe jaar in’. Bij aankomst krijgt iedereen een eigen ticket waarmee je van spel naar spel kunt vliegen. Heb je een volle kaart, dan mag je nog eens drie keer gratis komen kijken bij scouting.

Tussen 13.30 en 16.00 uur kun je in- en uitlopen wanneer je wilt. Koffie / thee / warme chocolademelk en versgebakken oliebollen staan voor je klaar!