Flinke politie inzet in Wezep

Gepubliceerd op 4 december 2023 om 17:22

Agenten hadden maandag aan het begin van de middag de handen vol aan een man die in zijn wagen op de vlucht sloeg in Wezep. Uiteindelijk ramde hij een politieauto een aantal keren en vluchtte de verdachte zijn eigen huis in. De man is even later aangehouden.

De politie spotte de man op de weg. ,,Hij had een ongeldig verklaard rijbewijs. Toen collega’s hem staande wilde houden ging de verdachte er op hoge snelheid vandoor. Daarbij werd ook door rood en over de stoep gereden. Uiteindelijk verloor de man de controle over zijn stuur en ramde hij ons dienstvoertuig een aantal keren’’, aldus woordvoerder Amber Maathuis.

De man sloeg in de omgeving van de Vlasakker en de Wortelakker, in Wezep-West, op de vlucht en ging naar zijn eigen woning. De politie zette de omgeving af en wachtte op een ondersteuningsgroep. Dat trok het nodige bekijks in de omgeving. Uiteindelijk was de inzet van de agenten niet nodig, want de man meldde zichzelf rond 14.00 uur.

Hij is aangehouden. ,,Voor zover bekend zijn er geen gewonden’’, zegt Maathuis. Zowel de auto van de verdachte als het dienstvoertuig van de politie is flink beschadigd geraakt. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.